Pesäpallojaoston toiminta

Miehet aloittivat pesäpalloilun Kangasalla vuonna 1934. Palloa pelattiin Ukkijärven rannassa ja myöhemmin kirkonkylän urheilukentällä.

Pesäpalloilun voimahahmo oli sotavuosiin asti ja niiden jälkeenkin Lauri Pääkkönen. Jo 1930-luvun puolivälissä miehet ottivat maakuntasarjan mestaruuden.

Kisan naisten ja tyttöjen pesäpalloilu aloitettiin vuonna 1964 Kuohenmaassa Pentti Okkosen johdolla. Vuonna 1965 naisjoukkue nousi Suomi-sarjaan.

1980-luvun alussa Kisan pesäpallojaoston toiminta oli laajimmillaan. Tällöin pelattiin jopa kymmenen joukkueen voimin Pikkolan uudella pesäpallokentällä.

Vuodesta 2004 alkaen pesäpallojaoston harjoitus- ja pelitoiminta keskittyi Keskuskentälle. Suureksi murheeksi jouduimme kesäkuussa 2021 siirtymään lukion kentälle Pikkolaan, koska Keskuskentällä alkoi rakennustyöt.

Nykyhetki

Vuonna 2024 on KisSellä alkamassa neljäs harjoituskausi Pikkolassa lukion kentällä.

Tätä nykyä pelikentillä nähdään aikuisten kuntopesisjoukkue KisSe eli Kisan Sekalaiset. KisSen joukkueessa pelaa naisia ja miehiä. Tällä sekalaisella kokoonpanolla pelataan kuntopesistä Tampereen kuntopesiksen sekasarjassa ja Etelä-Pirkanmaan sarjassa. Joukkue osallistuu kauden aikana myös turnauksiin ja järjestää niitä itsekin.

KisSellä on myös miesten joukkue, joka pelaa Tampereen kuntopesiksen miesten sarjassa.

Kaudella 2023 KisSe sijoittui Tampereen kuntopesiksen sekasarjan runkosarjassa neljänneksi. Syyskuussa neljä parasta joukkuetta pelasi lopputurnauksen, jossa KisSe sijoittui neljänneksi.

Miesten joukkue sijoittui Tampereen kuntopesiksen runkosarjassa toiseksi. Lopputurnauksessa miesten joukkue voitti pronssia.

Etelä-Pirkanmaan sarjassa KisSen sijoitus oli toinen. Lisäksi KisSe osallistui harrastepesiksen SM-kisoihin Tampereella heinäkuussa. Joukkueen sijoitus oli 4-8. Lisäksi KisSe pelasi ystävyysotteluita.

Pesäpallojaoston junioritoimintaan kuuluu olennaisena osana pesiskoulu, jonka avulla alakouluikäisiä aktivoidaan kansallislajimme pariin. Kisan pesäpallojaoston toiminnan päävastuu on jo usean vuoden ajan levännyt Tiia Peltokorven hartoilla. Tiia pelaa, tuomaroi, valmentaa, pitää yhteyttä pesäpallon alueorganisaatioon ja muihin yhteistyökumppaneihin sekä osallistuu aktiivisesti jaoston varainhankintaan.

Kuntopesisjoukkueeseen otetaan uusia pelaajia mukaan koko ajan! Myös tuomarit, valmentajat, huoltajat, kannustajat ja muut puuhahenkilöt ovat erittäin tervetulleita joukkoomme! Iällä, sukupuolella tai millään muullakaan ei ole väliä. Kentälle voi saapua ilman omia välineitä, aikaisempaa kokemusta sekä pelkoa sitoutumispakosta!