Pesäpallojaoston toiminta

Miehet aloittivat pesäpalloilun Kangasalla vuonna 1934. Palloa pelattiin Ukkijärven rannassa ja myöhemmin kirkonkylän urheilukentällä.

Pesäpalloilun voimahahmo oli sotavuosiin asti ja niiden jälkeenkin Lauri Pääkkönen. Jo 1930-luvun puolivälissä miehet ottivat maakuntasarjan mestaruuden.

Kisan naisten ja tyttöjen pesäpalloilu aloitettiin vuonna 1964 Kuohenmaassa Pentti Okkosen johdolla. Vuonna 1965 naisjoukkue nousi Suomi-sarjaan.

1980-luvun alussa Kisan pesäpallojaoston toiminta oli laajimmillaan. Tällöin pelattiin jopa kymmenen joukkueen voimin Pikkolan uudella pesäpallokentällä.

Nykyhetki

logo

Kangasalan Kisan pesäpallojaoston harjoitus- ja pelitoiminta on vuodesta 2004 keskittynyt keskuskentälle.

Sittemmin naisten ja miesten joukkueet on yhdistetty iloiseksi sekajoukkueeksi. Tätä nykyä pelikentillä nähdään KisSe eli Kisan Sekalaiset. Tällä sekalaisella kokoonpanolla pelataan kuntopesistä Tampereen harrastepesiksen sekasarjassa ja Valkeakosken seudun sarjassa. Joukkue osallistuu kauden aikana myös turnauksiin ja järjestää niitä itsekin. Kaudella 2013 KisSe voitti Tampereen harrastepesiksen sekasarjassa hopeaa ja Valkeakosken sarjan se voitti ylivoimaisesti jälleen kerran.

Pesäpallojaoston junioritoimintaan kuuluu olennaisena osana pesiskoulu, jonka avulla alakouluikäisiä aktivoidaan kansallislajimme pariin. Kisan pesäpallojaoston toiminnan päävastuu on jo usean vuoden ajan levännyt Tiia Peltokorven hartoilla. Tiia pelaa, tuomaroi, valmentaa, pitää yhteyttä Hämeen pesäpalloon ja muihin yhteistyökumppaneihin sekä osallistuu aktiivisesti jaoston varainhankintaan.

Kuntopesisjoukkueeseen otetaan uusia pelaajia mukaan koko ajan! Myös tuomarit, valmentajat, huoltajat, kannustajat ja muut puuhahenkilöt ovat erittäin tervetulleita joukkoomme! Iällä, sukupuolella tai millään muullakaan ei ole väliä. Kentälle voi saapua ilman omia välineitä, aikaisempaa kokemusta sekä pelkoa sitoutumispakosta!